Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín červen 2023

article preview

Vltavotýnští rybáři
Ze života organizace. V uplynulém měsíci se výbor věnoval přípravě rybářských závodů, které jak bylo již uvedeno zaštiťuje partner Oranžového roku Skupina ČEZ a naše město, jednáním našich zástupců se podařilo získat ještě dar od ČEPSu a.s., zde se patří poděkovat těmto společnostem za podporu naší činnosti ve prospěch rybářské veřejnosti. O tom, jak dopadly rybářské závody se dozvíte v následujícím Vltavínu.
Rybářská veřejnost a nejen ta, žije problematikou rekonstrukce „Nového mostu“, zde jsme jednali se zástupci Povodí Vltavy a byli jsme ujištěni, že v blízké budoucnosti se nepředpokládá se snížením hladiny Vltavy, a tak byly rozptýleny obavy některých rybářů, že na našem úseku revíru nebude ryba. Důkazem, že ryba zde je, je úlovek naší rybářky Lucie Švehlové,

img_20230616_073919.jpg

která ulovila pěkného kapra viz obrázek, měřil 65 cm a vážil 5,5 kg, uloven byl na rousnici. Tak přejeme všem rybářům, aby se jim také poštěstilo a zabral jim takový úlovek. Zde připomínáme, že dnem 15. června končí hájení dravců a následně začíná hlavní sezona. Je dobré se vrátit k základním dokumentům a pročíst si podmínky lovu v jihočeském regionu, míry a zápisy do příslušné dokumentace. Letošní praxe ukazuje, že řada rybářů toto podceňuje, a proto dochází ke konfliktům s rybářskou stráží a případnému odejmutí povolenky k lovu. 
Rybářská stráž. RS připomíná, že na revírech Vltava 16-19, Vltava 20, Vltava 21-22 je povolen lov nonstop, někde však ve vymezeném území a že jsou stanoveny podmínky lovu a administrace. Tento způsob lovu končí posledním srpnem. Vzhledem k tomu, že dochází v poslední době k agresivnímu chování rybářů, a to i verbálnímu, vůči členům rybářské stráže, tak po těchto zkušenostech navrhuje předseda ČRS Karel Mach úpravu Sazebníku kárných opatření ČRS. Návrh kárného opatření pro takovou osobu bude ve smyslu doživotního vyloučení takové osoby z ČRS a doživotního zákazu prodeje povolenky k lovu ryb v ČSR.
Výdejna povolenek. V následujícím období bude výdejna pracovat po dohovoru na tel. čísle 725182712 a 604873470.
Aktualita: V průběhu měsíce května jsme si připomenuli 81. výročí atentátu na kata českého národa Reinharda Heydricha a následné represálie na českém národě, mezi které patřily i první oběti v jihočeském regionu, a to občané Týna nad Vltavou. K uctění jejich památky položili zástupci naší organizace Jaroslav Švehla a Ing. Eduard Frýba vzpomínkové věnce.

img_20230616_074648.jpg

Něco veselého na závěr.

Baví se dva rybáři a jeden povídá: „Ráno jsem viděl sousedku, jak si povídala se svojí kočkou, jako by jí to zvíře mohlo rozumět. Upřímně, odpoledne jsme se tomu s mým psem dost nasmáli!“
                                                                                                                           EFA

 

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 9
Celkem: 680572
Měsíc: 10837
Den: 516