Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín červenec 2022

article preview

 Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Jedním z hlavních úkolů naší organizace v prvním pololetí – bylo uspořádání rybářských závodů dne 11. června. Závodů se účastnilo celkem 44 závodníků, převážně z Jižních Čech. Mezi závodníky bylo 9 dětí. Celkem bylo uloveno 134 ryb z toho největší byl kapr 65 cm. V kategorii dospělých vyhrál pan Růžička Vlastimil,

img_20220712_075854.jpg

který ulovil 18 ks ryb a získal 824 bodů. Na druhém místě se umístil pan Špatný Jan s 10 ks ryb a 457 body a třetí byl pan Mádl Petr s 11 ks ryb a 439 body. V dětské kategorii byl na 1. místě Chmela Adam s 11 ks ryb a 511 body. Na druhém místě se umístila Michalcová Lucie, která ulovila 9 ks ryb a získala 390 bodů a na třetím místě byl Špatný Jakub s 8 ks ryb a 366 body. Lovící se podělili o 11 hodnotných cen u dospělých a každé dítě obdrželo pěknou cenu. Výbor věnoval přípravě velkou pozornost a doufal, že po koronavirových letech bude účast poněkud větší, zejména z řad místních rybářů. Odměnou pro výbor byla spokojenost účastníků. Objektivně lze konstatoval, že ve zmíněný den bylo v Týně pořádáno více akcí, a tak je pro pořadatele potřeba zvážit, zda by nešlo najít jiný termín pro konání závodů, aby se tato akce nekřížila s ostatními akcemi pořádaných zde ve městě, to je úkol pro výbor do budoucna. Je potřeba vyzvednout hlavního sponzora Jadernou elektrárnu Temelín člena skupiny ČEZ prostřednictvím našeho města, kteří řadu let přejí našemu spolku. Nesmíme zapomenout také na partu dobrovolníků, kteří se postarali o perfektně připravené závodiště, které bylo po 3 letech pořádně zarostlé vysokou travou a nálety. Dík patří také osvěžovně, kde vládla paní Šupolíková a také hudebnímu duu pana Velka, které osvěžovalo atmosféru českou písní.

Dále se výbor zabýval přípravou na vystoupení našeho zástupce na územní konferenci, která se konala 21. června v Českých Budějovicích.

img_20220621_174031.jpg

Konference byla volební. Z naší organizace byl nominován do územního výboru náš předseda Švehla Jaroslav, který však v užším kole neprošel. Naopak, jednáním před konferencí byl navržen náš hospodář Nekola Jiří jako náhradník, a nakonec byl zvolen přímo do územního výboru. Patří se našemu hospodáři poblahopřát. Tak naše organizace poprvé po řadě let má svého zástupce ve výboru vyššího stupně. Je otázkou, zda se bude lépe dařit uplatňovat naše návrhy týkající se našich vod u nadřízeného stupně. Popřejme našemu hospodáři hodně elánu a trpělivosti v prosazování zájmů rybářů naší organizace. Usnesení v konference je možné si přečíst na stránkách územního svazu a na našich stránkách.


 

Pro MO je důležité nadále věnovat pozornost popularizaci rybářského sportu, kroužkům mladých rybářů, úklidům a označení svěřených revírů, spolupráci se státní správou a samosprávou a v neposlední řadě věnovat pozornost vyplňování statistických údajů v rybářských dokumentech. Konference stanovila nové ceny povolenek na rok 2023 zdražení o 200 Kč. Konference také uložila písemně odpovědět na připomínky organizací vzešlých z VČS a vznesených příspěvků na konferenci. Tak budeme v očekávání.

Výbor znovu také připomíná, že jsme byli osloveni místním spolkem Veteránů s tím, že budou 17. září pořádat nohejbalový turnaj tříčlenných družstev a vyzvali nás tímto k účasti. Tímto žádáme naše mladší ročníky, aby se nezalekly a v hojném počtu se přihlásily na telefon jednatele: 725182712.

Výbor také řešil zabezpečení hospodářských činností v období léta s ohledem na vrtkavost počasí a také připomíná, že je možné si odpracovat tu tisícovku při údržbě našich zařízení. Je před námi prázdninový čas, a tak výbor přeje všem, aby si léto užili ve zdraví a pokud možno s pěknými zážitky u našich revírů a nejen tam.

Výdejna povolenek. Zakoupení náležitostí lze vyřídit po dohovoru na tel. číslech 725182712 a 606612014. 

Aktualita: Nacházíme se ve vážné době, v uplynulé době jsme si připomněli holokaust, 21.6. den genocidy slovanských národů a je vidět, že jsme nepoučitelní a přes řadu měsíců se na Východě válčí a zase to odnášejí prostí lidé. A ti, co to utrpení způsobili a způsobují, si zase mastí kapsy. Pokolikáte už! Prostým lidem se věnoval v daleké minulosti i reformátor Jan Hus, kterého si v těchto dnech připomínáme. Tak až budete v klidu věnujte mu malou vzpomínku i za to, že se mimo jiné zasloužil o náš rodný jazyk – češtinu.

 A na závěr něco veselého. Ze školních úloh: Jedinou zábavou ryb jsou rybáři. Rozvodí je, když se dvě řeky rozvádějí. Voda řek bývala tak čistá, že ji předkové pili dobrovolně. Ryby nemají nohy, protože by z toho vlhka dostaly revma. Zlatá rybka je zbohatlá sardinka. Treska žije v hejnech, čímž vzniká filé. Nejznámější ryba u nás je ta, kterou chytí tatínek.

                                                                                                                       EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 4
Celkem: 680526
Měsíc: 10802
Den: 496