Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín duben 2024

article preview

Ze života organizace. Roční bilancování je za námi, proběhlo standardním způsobem, usnesení bude vyvěšeno na našich elektronických stránkách, ze kterého uvádím, že tradičně bude příští rok ples a letos v červnu rybářské závody v náhonu pod Bedrníkem. Opětovně nás bude podporovat naše město a Jaderná elektrárna Temelín Skupina ČEZ. Nesmíme zapomenout na jarní úklid našich řek, který se uskuteční v sobotu 20.dubna. Rokování se účastnilo 40 zástupců naší organizace, což činí necelá 2% členů. Prostě pokračuje pasivita ze strany členů. Na svém prvním jednání po schůzi výbor tuto vyhodnotil a poznatky z diskuse předal na nadřízený stupeň. Na jednání se také probírala problematika možného sloučení brigádního příspěvku se známkou, zde se vede diskuse na nejvyšších stupních. Zatím je nerozhodnuto, jak ukazují výstupy, řada svazů se tomu brání. Nejjednodušší by bylo stanovit jednotný příspěvek za brigádu u všech svazů, tedy i u organizací a odpadlo by pak jakési přerozdělování zpět k organizacím, jak si přejí navrhovatelé. Problém by byl vyřešen a bez zbytečné byrokracie. Čím by se „tam nahoře“ měli zabývat je to, jak řešit tzv. udržovací známky, kdy členové by si chtěli udržet příslušnost k organizaci bez toho, aby platili drahou známku. Vždyť zdraví a věk omezí člověka tak, že již k vodě nechodí, ale chtějí si podržet jakousi sounáležitost se životem organizace. To je důležitější problém, který by se měl řešit.

Jarní úklid. Už bylo inzerováno, jarní úklid našich řek se bude konat 20.dubna. Sejdeme se pod kostelem, kde bude provedeno rozdělení a následný odchod do stanovených úseků. Pomůcky zabezpečí organizace. Úklidem přispějeme k akci „Ukliďme Česko,“ potažmo město. Doufejme, že i ostatní organizace působící zde ve městě přispějí ke zvelebení města a okolí. My už to provádíme od roku 1999 nepřetržitě.

Výdejna povolenek. V dubnu bude pracovat v pondělí 8., 15., 22. a 29. od 17.00 do 18.00, v sobotu 6. a 20. od 10.00 do 14.00 hod. V dalším období si mohou rybáři vyzvednout náležitosti po dohovoru na telefonních číslech 725182712 a 604873470.

Školení nových adeptů rybářského cechu proběhne dne 15.4. v 16.30 hod. Zájemci se mohou přihlásit u hospodáře na tel. čísle 606 134 007.

Aktualita. 8.května si připomínáme osvobození Československa, tak přijďte spolu s našimi výbory položit kytičku a vzpomínkové věnce k pomníku padlých na Malé Straně v 10.00 hod. a tak vyjádřit úctu k jejich obětem.

Něco veselého na závěr. Co se u vody člověk nedozví. „Heleno, s kolika muži jsi v životě spala?“ Praví rybář manželce. Ona odpoví „Jen s tebou. Ostatní mne spát nenechali!“ Anebo. „Slyšela jsem, že si se nechala zapsat na Kung-fu.“ „Ano, neboť nechci, aby mne ve tmě někdo znásilnil.“ „Neboj se milá, taková tma nikdy nebude!“ 

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 3
Celkem: 679447
Měsíc: 10333
Den: 367