Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín leden 2023

article preview

  Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Poslední úder do zvonu ohlásil konec roku 2022 a máme tu rok nový 2023. v pořadí a ten ukončí řadu let používanou administrativu systému LIPAN. Systém byl používán přes deset let. Ke konci tohoto roku se přejde v celé republice na systém nový, který bude využívat nových metod práce s využitím digitalizace. Náležitosti bude možné vyřizovat přes internet, telefonem, platit bude možné kartami, nebo převodem z účtu, ale staré metody bude možné využívat souběžně. Než to bude, proběhnou různá školení vykonavatelů a zkušební provozy. Cílem je zjednodušit administrativu, tak uvidíme. U nás dole máme také novinku a to, že vyzkoušíme provést naše výroční jednání ve všední den, a to v podvečerních hodinách, bude to 14. března na Sokolovně. Výbor se pomalu připravuje na toto jednání. Podle našeho plánu práce jsme pár dní před koncem roku provedli inventarizaci našeho majetku, provedli jsme zápočty aktivním členům organizace. Skalní rybáři se rozloučili se starým rokem posledním švihem v náhonu v místní části Týna -  Břehy.

Výdejna povolenek. 2.prosince byl zahájen provoz ve výdejně s novou výdejní dobou v prosinci, a to každý pátek od 12 do 17 hod a v sobotu od 10 do 12 hod mimo Silvestra. Dále v lednu do 14. (poslední den na odevzdání záznamu o úlovcích) bude provozní doba v pracovní dny od 12 do 18 hod a v sobotu od 10 do 12 hod Po tomto termínu bude provozní doba 1x za 14 dní buďto v pátek 27., nebo sobotu 21. do konce ledna. V měsících únoru a březnu v pátek 10. a 24. od 12 do 17 hod a v sobotu 4. a 18. od 10 do 12 hod. V dubnu v pátek 6. a 12. od 12 do 17 hod a v sobotu 1., 15. a 29. od 10 do 12 hod.

Rybářský ples. Tradiční rybářský ples se bude konat v restauračním sále osady Zvěrkovice dne 21. ledna od 20 hod. Doprava bude zajištěna. Lístky si můžete zajistit v předprodeji za 200,-Kč u paní Hany Švehlové v Atelieru Módy na náměstí. Tam si můžete zajistit i dopravu. Hudební produkci zajistí skupina RELAKS. Samozřejmě bude i bohatá tombola.

Aktualita. Je to už 30 let co za zády občanů nejvyšší představitelé státu provedli rozluku Československého státu. Komu to posloužilo – to je na vás.

Něco veselého na závěr. Rybář si vybalil svoje nádobíčko na břehu řeky a zjistil, že si nevzal návnadu. Sprostě zanadával a vztekle nakopl skládací stoličku. Když ji šel sebrat, našel v trávě malou užovku, která právě polykala červa. Rychle užovku chytil a z pusy ji vypáčil kýženého červa. Pak mu však přišlo té nebohé užovky líto, ale protože k jídlu s sebou nic neměl, nenapadlo ho nic lepšího, než jí do tlamičky nalít z plechovky trochu piva. Pak napíchl takto získaného červa na háček a nahodil. Deset minut seděl a čekal, až něco zabere. Když tu najednou ucítil, že ho něco tahá za nohavici. Koukne dolů – a tam užovka hned se třemi červy v tlamce najednou…                                                                      EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 9
Celkem: 680448
Měsíc: 10735
Den: 449