Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín listopad 2023

article preview

Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Hlavní úkol měsíce října – výlovy jsou za námi. Výtěžek nebyl takový, jaký jsme si představovali.polish_20231109_193959508.jpg Nakonec i velcí chovatelé na tom byli obdobně jak jsme se mohli přesvědčit v hromadných sdělovadlech. Je potřeba konstatovat že ta práce, která je spojena s chovem je pořád stejná a je jí dost. Hospodář naší organizace ještě jednou všem pomocníkům děkuje a s díky je osobně pozval na dolovnou. Výbor i nadále pracoval na plnění plánu, kde se zabýval nadcházejícími prověrkami, kde provedl kontrolu požadované dokumentace, provedl odevzdání starých nevyužitých povolenek a známek, objednal nové. Určení zástupci prodělali školení nového informačního systému, kde budou kladeny vyšší nároky pro zpracovatele, ale i jednotlivé žadatele o rybářské náležitosti. Dále se výbor zabýval otázkami plesu, který bude tentokráte na sokolovně, a to v pátek 19. ledna. Vedoucí rybářského kroužku informoval výbor o rozjezdu kroužku na ZŠ na Malé Straně. Výbor také zaregistroval změny prováděcí vyhlášky č.197/2004 Sb, k provedení zákona č.99/2004 Sb., o rybníkářství …., kdy nová vyhláška č.292/2023 Sb, platná od 1.1.2024 např. hovoří o tom: - že amur bílý byl zařazen do „vyjmenovaných druhů ryb“ a tím se musí po ulovení bezprostředně evidovat v záznamu o úlovcích s příslušnými daty, - dále že „ostatní druhy ryb“ se musejí také po ulovení zaznamenat bezprostředně, avšak jejich data až po ukončení lovu, - dále, že byl stanoven termín pro „hlubinnou přívlač“ kde je uvedeno, že je to lov z pohybujícího se plavidla poháněného lidskou silou s použitím jedné udice a další. Novinkou dále je, že se ruší rybářské lístky vydávané na období 1 a 3 roky. Nově budou platit pouze lístky na 10 let a na dobu neurčitou, zůstává v platnosti lístek na 30 dní pro nečleny ČRS. Mění se také označení rybářské stráže, nově bude žlutý odznak. Řádný rybář si najde čas, aby si prostudoval příslušné normy.

Výdejna povolenek. Přiblížil se termín výdeje rybářských náležitostí náležitostí, a tak v měsíci prosinci to bude v pátek 1.,8.,15.,22. 29. vždy od 12. do 17. hodin. Vzhledem k novému systému evidence žádáme členskou základnu o shovívavost při administraci rybářských náležitostí. Upozorňujeme na řádné vyplňování odevzdávaných povolenek. Návod je v „Soupisu revírů.“ Termín pro odevzdávání je do 15. ledna 2024. Jednou z novinek nového „Rybářského informačního systém,“ dále jen RIS je, že se nebudou vylepovat roční známky do členské legitimace. Do legitimace se po načtení osobní karty provede jen záznam organizace.

Aktualita: Dne 28. října a 11. listopadu se naši zástupci účastnili se zástupci města a místních spolků pietních aktů ke vzniku Československé republiky a ukončení 1.světové války.

Něco veselého na závěr. 

Rybář vytáhl zlatou rybku. Prý ať ji pustí, že mu splní tři přání. Chtěl být bohatý, mít krásnou ženu a být slavný. Když se ráno vzbudil, kouká – všude zlato, luxus. Otevřou se dveře, vstoupí krásná žena, přijde k posteli, políbí ho na čelo a říká: „Vstávej, Ferdinande, musíme do Sarajeva!”

 

                                                                                                                                EFA                                                                                                                                                               

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 1
Celkem: 679452
Měsíc: 10331
Den: 360