Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín říjen 2022

article preview

Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Na počátku omluva. V posledním Vltavínu byla upoutávka na fotografii uloveného kapra. Z technických důvodů nebyla uveřejněna, tak ji dáváme dodatečně. Připomínáme, že nadále pokračuje soutěž o nejzajímavější úlovek, a tak se čiňte a posílejte na tel. č. 725182712, nebo 606134007. Připomínáme, že poslední výlov bude na rybníku Nový (Býšov) dne 22.října, kde bude možno nakoupit rybu z našeho chovu. V tomto měsíci průběžně zpracováváme materiály pro prověrky hospodaření, které budou 14. listopadu. Součástí bude i objednávka nových povolenek a známek, obojí se bude vydávat až v měsíci prosinci. Systém prodeje bude uveřejněn v listopadovém Vltavínu. Zde připomínáme, že je nutno věnovat pozornost vyplňování statistiky. Návod je uveden v „Soupisu revírů.“ Výbor také řešil problematiku vytěženého dřeva z pozemku na přehradě. Dřevo bylo odvezeno na pilu, bylo pořezáno na trámy, trámky a prkna a následně řádně uloženo. Vše péčí členů výboru. Zde připomínáme, že je možnost odpracovat povinnou náležitost dle pokynů našeho hospodáře p. Nekoly č. tel. 606134007. Za ušetřený peníz můžete koupit něco dětem a také manželce. Vánoce se blíží. Výbor také vyzval nadřízený orgán ke společnému jednání ohledně problémů, které vzešly z jednání naší členské schůze, neboť reakce na předané podněty nebyly dle našeho výboru dostačující.

Rybářský kroužek. V minulém Vltavínu byla veřejnost informována, že bude v měsíci říjnu zahájen kroužek pro děti. Zájemci (děti starší 10 let) o zapsání do rybářského kroužku se ještě mohou přihlásit na tel.  773 013 428 u vedoucího kroužku p. Janála. 

Výdejna povolenek.  Oznamujeme tímto, že je potřeba věnovat pozornost vyplňování rybářské dokumentace – viz „Seznam revírů.“ Připomínáme, že termín odevzdávání se blíží a je 15.ledna.

Aktualita: Celkem v tichosti jsme si připomenuli na konci září 1938 výročí zrady spojenců, tzv. Mnichovské dohody. Tehdy jednaly Anglie, Francie, Itálie a Německo „o nás a bez nás!“ Tehdy pro nás začala vlastně II. světová válka. Tak snad se historie nebude opakovat! Druhé datum, které si připomínáme je vznik Československa v roce 1918. Každoročně si vedení města za účasti místních spolků tento datum připomíná, tak je tímto zvána i veřejnost, zejména mladé ročníky, které mají, jak ukazují různé ankety, značné mezery ve znalostech naší historie.

Něco veselého na závěr. Černoch chytí zlatou rybku. Ta mu slíbí tři přání za svobodu. Černoch ji pustí a říká: „chci být v balíku, chci abych byl bílej a chci aby mě měly holky rády!“ Rybka na to: „čury mury, kuří nožka, ať je z tebe ALLWAYS vložka!“

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 3
Celkem: 680464
Měsíc: 10749
Den: 458