Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín srpen 2023

article preview

Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Tak máme za sebou polovinu prázdnin, tu žhavější, dle meteorologů to byl nejteplejší měsíc v historii. V našem dolíčku jsme se dočkali nového provizorního mostu, starý šel ke dnu, a tak budeme rok, možná, jezdit oklikou. Ke snížení hladiny nedošlo, jak se někteří obávali. Přes stavební ruch ryby i nadále berou. V minulém Vltavínu jsme informovali, že proběhla územní konference, kde jsme na základě mandátu z našeho výročního jednání prosazovali zrušení 15 cm nástražné rybičky na Vltavě 20, to se nepodařilo, neboť pro zrušení byli jen tři zástupci jihočeských organizací, což z celkového počtu 62 organizací bylo jaksi málo. Prostě je vidět, že když se nejedná o svěřený revír tak se nás to netýká a podle toho dopadlo hlasování. Další důležitou věcí, která prošla, bylo zdražení jihočeské povolenky, informovali jsme také minule, ale to byl jen předpoklad. Tak tedy došlo ke zdražení a o ty čtyři stovky a jihočeská povolenka bude stát 2200,-Kč. Potvrzenou novinkou je fakt, že na Orlíku se bude lovit pouze na celosvazovou povolenku. Nově bude platit, že po ulovení dvou „vyjmenovaných ryb“ bude končit lov. Také bude platit, že na jednu povolenku se bude moci ulovit jen 20 dravců různého složení za období platnosti povolenky. Rovněž by měl být vydán nový soupis revírů, který bude platit 4 roky. Tak to jsou nejdůležitější závěry svazové konference, která se konala v červnu letošního roku. Problematika brigád se odkládá na další období. Blíže se dozvíte na našich stránkách www.rybarityn.

Náš výbor se pomalu připravuje na rozjezd nového systému pro evidenci známek, povolenek, členské základny atp. RYBÁŘSKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM, ten rovněž přinese nový formát povolenek. Tento by měl působnost po celém svazu. Rovněž se připravujeme na zahájení činnosti rybářského kroužku na našich školách se zahájením nového školního roku.

Rybářská stráž. RS připomíná, že posledním srpnem končí 24-hodinový lov na revírech Vltava 16-19, Vltava 20 a Vltava 21,22. Rovněž připomíná na dodržování pravidel lovu a vedení správné evidence úlovků. I přes prázdniny došlo k několikerému porušení pravidel, které bylo spojeno s odebráním povolenek, a to i našim členům.

Výdejna povolenek. V následujícím období bude výdejna pracovat po dohovoru na tel. čísle 725182712 a 604873470.

Školení nových adeptů rybářského cechu. Na základě zájmů veřejnosti proběhne školení zájemců o rybářský lístek dne 13.9. od 16 hod na klubovně v Zadním Podskalí 773, Týn nad Vltavou. Poplatek za školení je 500,-Kč.

Aktualita: V měsíci srpnu si připomínáme, kdy USA svrhlo atomové bomby na japonská města Hirošimu a Nagasaki. Bylo to 6. a 9. srpna 1945. Následky byly katastrofální – statisíce mrtvých a zraněných. Dodnes se diskutuje o tom, zda to nebyl válečný zločin. Je to stále varováním pro lidstvo, zejména v dnešní době, kdy jsou mezi námi tací, kteří by neváhali použít těchto zbraní, a to bez ohledu na následky. 

 

Něco veselého na závěr.

 Rybář se vrací domů pozdě z hospody. Pomalu se vplíží do ložnice, aby ženu nevzbudil. Když už sedí na posteli, žena se vzbudí a říká: „Prosím tě, dneska nikam nechoď, je tam po ránu zima, přece nepůjdeš mrznout k vodě.“ Rybář překvapivě odpoví: „A víš, že máš pravdu, dneska nikam nejdu.“                                     EFA 

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 8
Celkem: 680531
Měsíc: 10807
Den: 500