Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín září 2022

article preview

Vltavotýnští rybáři


Ze života organizace. V posledním Vltavínu jste mohli zaznamenat upoutávku na „soutěž o největší rybu.“ Jsme rádi, že bylo reagováno a jak vidíte níže byl to pěkný úlovek – kapr

screenshot_20220916_101500.jpg

80 cm o váze cca 10 kg, návnada kukuřice, vlasec „20“, uloveno 24.8. na revíru Vltava 20. Šťastný lovec pan Řezanka. Nadále můžete registrovat své úlovky u jednatele na tel.  č. 725182712, nebo u hospodáře na tel. č. 606134007. Blíží se také Republikový sněm ČRS, který má posvětit zvýšení členské známky z 500,-Kč na 700,-Kč u dospělých, u dorostu z 200,-Kč na 300,-Kč a dětí ze 100,-Kč na 150,-Kč. Dále se bude zabývat dokončením schvalovacího procesu na Rybářském informačním systému, který by měl zahájit svou činnost v druhé polovině příštího roku. Jeho úkolem má být celorepubliková evidence rybářských náležitostí. Takže od příštího roku ten, kdo bude chtít lovit, si bude muset připravit v případě dospělého rybáře o 4 stokoruny více než tomu bylo doposud, neboť konferencí našeho svazu bylo usneseno navýšit poplatky za povolenku u dospělých o 200,-Kč, u dorostu o 100,-Kč a u dětí rovněž o 100,-Kč. Toliko ke sněmu. Rybářská veřejnost si určitě všimla, že došlo ke snížení hladiny na Orlíku v průběhu měsíce srpna. Snížení hladiny je v souvislosti s prováděním úprav na hrázi přehrady a potrvá až do měsíce března 2023. Zde upozorňujeme na fakt, že může dojít místně k hájení určitých úseků přehrady z důvodů nahromadění ryb. V tomto směru byla i nasměrována činnost rybářské stráže.
Výbor na svém poprázdninovém jednání se zabýval plánem výlovů v podzimním období. Rybářská veřejnost se může s termíny seznámit na našich e-stránkách, kde rovněž budou informace o možnosti odpracování naturálních povinností. Výbor se také pomalu připravuje na prověrky hospodaření, které budou v měsíci listopadu. V několika posledních Vltavínech jste byli vyzývání k účasti na nohejbalovém turnaji, který pořádají místní veteráni. Tímto sdělujeme, že pro malý zájem družstev se turnaj nekoná.
Rybářský kroužek. Zájemci (děti starší 10 let) o zapsání do rybářského kroužku se mohou přihlásit na tel.  773 013 428 u vedoucího kroužku p. Janála. Zahájení kurzu je 5. října od 15.00 hod na ZŠ Malá Strana.

Výdejna povolenek. 

Oznamujeme tímto, že je potřeba věnovat pozornost vyplňování rybářské dokumentace – viz „Seznam revírů.“ Připomínáme, že termín odevzdávání se blíží a je 15.ledna.
Aktualita: Rybářská veřejnost jistě zaznamenala opětovnou katastrofu na řece Dyji. Příčinou bylo vedro a rozmnožené sinice. Jak dlouho ještě budeme čekat, než se začnou provádět opatření, která budou mít za následek eliminaci tohoto vodního nepřítele. Škody jdou do milionů, a nejen na obsádkách ryb. Z dříve vyhledávaných rekreačních oblastí se pomalu stávají prázdná nezajímavá místa. Je to také o tom, že není patřičný tlak ze strany odpovědných vůči původcům různých jevů, které mají za následek přemnožení například sinic. Je to vše o lidech a jejich zájmu a nezájmu vůči našemu životnímu prostředí.  
Něco veselého na závěr. Ateista rybaří na skotském jezeře, když najednou jeho člun napadne lochnesská příšera. Jedna rána ocasem a rybář i s člunem vylétne deset metrů vysoko. Příšera otevře tlamu, aby ho chytla. On v úděsu zařve: „Bože, pomoz mi!“ Z nebe se ozve hromový hlas: „Myslel jsem, že ve mně nevěříš!“ „Ale no tak, Bože, nech toho! Před dvěma minutama jsem nevěřil ani na lochnesku.“
                                                                                                                      EFA
 

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 6
Celkem: 680596
Měsíc: 10853
Den: 534