Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dotazy a komentáře - archiv


 

Komentáře

Přehled komentářů

V. Toman - Re: Bivakövani

Dobrý den, k tomuhle tématu se bohužel musíme omezit toliko na oficiální popis revíru Vltava 20 z tzv. "rybářského řádu", kde je vše popsáno.

Vladimír - dotaz

Dobrý den.Chci se zeptat jestli mohu zakoupit územní MP povolenku 17denní/700kč v rybářské prodejně popřípadě ve které.Děkuji předem za Vaši odpověď.S pozdravem petrův zdar.

V. Toman - Re: dotaz

Dobrý den, vypadl nám z webu odkaz na výdejnu povolenek, tak ho doplňuji
https://rybarityn.estranky.cz/clanky/informace-pro-rybare/vydejna-povolenek/

Otevírací dobu bohužel teď nedokážu říct, bude doplněna později. Veškeré povolenky by tam měly být k dispozici.

Ondřej - Hostovací povolenka

Dobrý den,
nedávno jsem měl, jakožto člen východočeského ÚS, u vás zakoupenou týdenní hostovací povolenku a chtěl bych se ujistit jak je to s vracením povolenky. Mám ji odevzdat ve své MO nebo zaslat poštou k vám? Děkuji

V. Toman - Re: Hostovací povolenka

Dobrý den, dle platné legislativy popsané v "rybářském řádu" ji musíte vrátit tomu, kdo ji vydal.

Tomáš - Povolenka

Před 8 lety jsem přestal chytat ryby.Chtěl bych opět začít chytat. Co musím udělat, abych si mohl opět koupit povolenku.

Toman - Re: Povolenka

Dobrý den, pokud jste celých osm let neplatil členské známky (příspěvky), přestal jste být členem ČRS. Musíte v první řadě obnovit členství (podrobnosti ve výdejnách povolenek). Poté si můžete i koupit povolenku a zároveň zaplatit brigády. Ani členství, ani povolenka Vám však nebou vyřízeny bez rybářského lístku. Pokud nemáte platný ani ten, je potřeba dojít se starým lístkem na Váš obecní úřad a měl by Vám být vydán nový.

Vladimír - dotaz

Dobrý den,chci se zeptat jak je to s tím chytáním 24hod?Jedu k Vám na dovolenou,někdo tvrdí platí a někdo je zrušená.Děkuji.

Eduard Frýba - jednatel - Re: dotaz

Pane Vladimíre, 24 je zrušena na Vltavě 20(Kořensko), ale na Vltavě 21,22(přehrada Hněvkovice) je povolena. Úspěšný lov přeje jednatel.

Jirka - úprava jezu Hněvkovice

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat zda-li víte kdy bude vypuštěna řekaJestli se bude stavět jez v Hněvkovicích?

Eduard Frýba - jednatel - Re: úprava jezu Hněvkovice

Pane Jirko, podle posledních informací spojených se splavněním Vltavy, byla již vybrána společnost, která bude provádět prohrábku řeky v délce cca 3,5 km mezi Týnem a Hněvkovicemi. Prohrábka by se měla provést bez snížení hladiny a předpokládaný termín předávky stavby je mezi červencem a říjnem 2014. Součástí splavnění je i oprava hněvkovického jezu, kde bude vybudována plavební komora, jejíž součástí bude i přechod pro ryby. Stavební povolení je zatím vydáno do konce roku 2015. Povodím Vltavy bylo přislíbeno, že naše MO ČRS bude přizvána k jednání při zahájení prací. S výsledkem jednání bude rybářská veřejnost informována na těchto stránkách i v měsíčníku Vltavín. Hezké dny u vody přeje - jednatel.

Jarda - Kořensko

Dobrý den. Není škoda,že rušíte 24? myslím že tímto rozhodnutím,naštvete nejednoho rybáře.A ve vší úctě,Lipno není náhrada,jak mi včera řekla rybářská stráž:-) Není možnost.toto rozhodnutí,ještě přehodnotit? Děkuji

Eduard Frýba - jednatel - Re: Kořensko

Pane Jardo, říká se " podej Čecháčkovi prst a urve ti celou ruku". Naše MO na základě požadavků široké veřejnosti prosazovala tento způsob lovu, praxe ukázala, že tato vyjimka se mnohdy zvrhla v masakr. Je to vše o výchově lidí. Právě na popud rybářské veřejnosti náš výbor podporuje ukončení této vyjimky na svěřeném revíru. Škoda jen, že mnozí rybáři viděli ten masakr a mnohdy nic nepodnikli. Rybářská stráž nemůže být vždy všude. Boužel, toto pak postihuje poctivé rybáře. Hezký zbytek sezony přeje jednatel Frýba Eduard.

Jan Mašek - Re: Re: Kořensko

A nejni té rybářské stráže málo? Jinak na Hněvkovicich jsem byl 6 dní v kuse když 24 byla a kontrola jednou.

Zdena - Re: Re: Kořensko

Vážený pane Frýbo,
jezdíme se synem na Kořensko mnoho let a z té dálky mého bydliště hodně často, takže to tam moc dobře znám. Jsme rybáři "chyť a pustˇ", takže vše vracíme vodě a můžu říct že 80-90 % našich trofejních úlovků jsme nachytali mezi 23.00- 6 hod. ranní. Velice nás mrzí rušení lovu 24 h, protože to je nejkrásnější revír co známe. Nevěřím, že důvodem tohoto zrušení je nějaké masakrovánínebo drancování. To tam spíše probíhá ve dne než v době lovu nonstop a myslím, že právě ti kteří masakrujípřes den, brojí za zrušení této výjimky. Je pravda, že by RS měla kontrolovat častěji, revírnení zase tak velký, aby se nedal za noc projet člunem. Já jsem měl loni kontrolu jen 1x a v dřívějších letech téměř vůbec. Neměla by se spíše RS chytit za nos a zvýšit kontroly, než prostě jednoduše zrušit lov 24 h s výmluvou masakrování? Není nic krásnějšího, než sedět v noci v tichu u vody, poslouchat život na řece a čekat na vytouženou rybu. Ale kolik rybářů dokáže v noci nespát, myslím, že jen ti, kterýmjde opravdu o zážitek. Ti co volají po zrušení výjimky to jistě nejsou! Ti nejvíce jezdí k vodě, když se vysadí ryby nebo po závodech pochytat co zbylo! Proto prosím, nerušte co se podařilo před pár lety prosadit, tím potrestáte jen pravé rybáře, ty co masakrují určitě ne. Opravdu mluvím z vlastní dlouholeté zkušenosti na Kořensku, kam jezdím z dálky 250 km často a rád. Co jsme to za společnost, kde jsou slušní a poctiví stále trestáni na úkor darebáků?

Frýba Eduard - jednatel - Re: Re: Re: Kořensko

Paní Zdeno, souhlasím s Vaším tvrzením, které uvádíte v závěru, poznatky o RS rozebereme s vedoucím RS, věřte, že popud ke zrušení 24 měl své důvody. Obdobně tomu bylo při jednáních s Jihočeským územním výborem o přehradě Hněvkovice, tam na základě hlasování kompetentních organizací prošla 24 jen o jeden hlas s podmínkou, že bude-li trvat špatný stav rybářské veřejnosti i nadále, pak i ta vyjimka 24 pro přehradu padne. Přiřazuje se k tomu i nařízení Povodí Vltavy k režimu na březích Vltavy, kde se jedná zejména o znečištění břehů, rodělávání ohňů, táboření a pod. Znovu podtrhuji, že jde o výchovu lidí a pokud nebude nastolen pořádek pak to budou odnášet, bohužel, slušní a poctiví lidé. rybářská veřejnost je jen odrazem chování celé společnosti. Přeji hezkou rybařinu i letošní rok. Jednatel

Mm - Slepe ramono Brehy

Od kdy je po závodech povolen rybolov v této lokalitě? Dekuji za odpověď.

Fryba Eduard - jednatel - Re: Slepe ramono Brehy

Vážený Mm, hájení slepého ramene je do soboty 28.9. Takže v neděli můžete zkusit štěstí. Pohodu u vody přeje jednatel.

Petr Maděra - Parma

Vážení kolegové rybáři,
nedávno jsem shlédl příspěvek o kempu Pohoda u Nuzic. Ve 42.vteřině je krátký rozhovor s úspěšným rybářem. Svůj úlovek popisuje jako "amoura", ale při bližším pohledu je zřejmé, že se jedná o krásnou parmu. Prosím, shlédněte zmíněný příspěvek a pokud poznáte lovce, prosím, posuďte jeho rybářské znalosti. Tohle je přeci odporná masařina. Prosím, nebuďme lhostejní k takovémuto jednání.
http://tn.nova.cz/zpravy/prazdninovy-inspektor/rodinny-kemp-pohoda-v-nuzicich-ziskal-stribrnou-medaili.html
S pozdravem a přáním krásného dne, Petr Maděra.

Eduard Frýba - jednatel - Re: Parma

Pane Maděro, děkujeme a bereme na vědomí. Využijeme to v době školení nových adeptů rybářského cechu. Hezké dny u vody přeje jednatel Frýba



 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 20
Celkem: 675328
Měsíc: 9389
Den: 640