Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dotazy a komentáře - archiv


 

Komentáře

Přehled komentářů

Frýba Edaurd-jednatel - Re: hostovací povolenka

Pane Houdku, odpověď naleznete v našem "Menu" - výdejna povolenek a to včetně kontaktu. Přeji hezký den a na shledanou na našem revíru. Jednatel

Zdeněk Schober - dotaz ohledně použití tyčových bójek

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda v rybářském revíru Kořensko 421090 je možné k vyznačení lovných míst použití tyčových bójek, jak to umožňuje rybářský řád. Děkuji za odpověď.

Frýba Eduard-jednatel - Re: dotaz ohledně použití tyčových bójek

Vážený pane Schobere, rybářský revír "Kořensko" má svou specifiku v tom, že není jen rybářskou záležitostí, slouží i k jiným účelům - rekreačním, hospodářským apod. Je třeba se také zamyslet nad pojmem lovicí místa, nabízí se odpověď, že to jsou místa, kde by se mělo něco ulovit, aby se zvýšila pravděpodobnost toho "ulovení" tak se vytváří krmicí místa. Čili bychom mohli říci krmicí = lovicí. Zde přicházíme k meritu věci. V Soupisu revírů pro rok 2012 se píše u revíru 421090 Vltava 20- Kořensko " .. Používání plovoucích a jiných předmětů označujících krmná místa se zakazuje." Z toho plyne, že se nepovoluje používání tyčových bojek k označování "lovných míst".

Petr Schánilec - Závody 2012

Dobrý den, těšil jsem se na letošní závody co pořádáte.Loňské byly super.Sice na jiném místě, ale super.Zarazilo mě, že je zakázáno vnadit.To potom nejsou závody, ale chytání na náhodu a vyhraje ten co si vylosuje dobré msto.Myslíte to s tím zákazem opravdu vážně?Děkuji za odpověď.

Frýba Eduard-jednatel - Re: Závody 2012

Vážený pane, vnadění bude opravdu zakázáno, je to z toho důvodu, že se bude závodit na uzavřeném úseku řeky-náhonu a zde jsme vždy, v minulosti, tuto podmínku stanovovali.

Pešta Jiří (PÍĎA) - Termínový kalendář 1.ligy ČR LRU Feeder 2011

Docela zajímavá akcička "tejňáci",možnost se něco přiučit !!! :-) zdravím z NEZNAŠOVA....

http://www.fishing-feeder.cz/cs/mdl/info/terminovy-kalendar-1ligy-cr-lru-feeder-2012

Pešta Jiří - Re: Termínový kalendář 1.ligy ČR LRU Feeder 2011

Oprava-2011

Numik88 - dotaz na vodní cestu

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jaká je situace s Vltavskou vodní cestou, která se buduje mezi Týnem nad Vltavou a VD Hněvkovice? Bude zásah do řeky Vltavy tak razatní že by došlo k zmenšení počtu ryb v řece?

Slyšel jsem že na Kořensku jako takovém jsou pěkné ryby a take krásná příroda kolem..Naplánovali jsme si dovolenou pravě do Vašeho okoli a ted když jsme si četli a viděli fotky co se děje s řekou Vltavou vcelku nás to znepokojilo..

Děkují Vám za každé info.

e-mail: Kvita.Roman@seznam.cz

Vážený Romane - Re: dotaz na vodní cestu

V souvislosti s pracemi souvisejícími se splavněním dojde k výraznímu zásahu do dna Vltavy a to zejména nad Týnem. Hektarově se však nic nezmění. V této souvislosti se nepočítá s žádnou změnou zarybňovacího plánu. Je třeba počítat s tím, že při bagrování bude unášen sediment až do oblasti soutoku s Lužnicí, proto je třeba počítat s tím, že v průběhu prací bude řeka špinavější než minulá léta. Je otázkou co udělá ryba, zda potáhne do kalených částí, nebo proti proudu do Lužnice. V každém případě budou změněny hloubkové poměry a to zejména nad Týnem, kde se hloubky zdvoj až čtyřnásobně změní. Jak už bylo připomenuto na jiném místě součástí prohrábky budou rovněž opraveny dvě laguny-náhony a z tohoto důvodu nebudou konány tradiční červnové rybářské závody v místní části Břehy, ale budou na jiném místě a to na pískovně, na soutoku a to 11.6. V jeden den budou dětské a i závody dospělých. To zatím k vašemu dotazu. Pěkný den přeje jednatel - Frýba Eduard



 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 9
Celkem: 678296
Měsíc: 10648
Den: 771